Columbia Öğrenci Mohsen Mahdawi Buz Gözaltı

EnondeR

New member
Columbia'nın Mohsen Mahdawi çıktı

Columbia Üniversitesi Mohsen Mahdawi Buz Gözaltı

03:58

Mohsen MahdawiABD vatandaşlık röportajına gittiğinde göçmen yetkilileri tarafından gözaltına alınan Filistinli bir Columbia öğrencisi, Federal Hakimin Çarşamba günü Vermont'taki emrinden sonra serbest bırakıldı.

Mahdawi 16 Nisan'da gözaltına alındı. Bir hakim daha sonra hükümetin kendisini eyaletten veya ülkeden çıkarmasını engelleyen bir emir yayınladı.

“Evet özgür olduğumu düşünebilirsiniz, ancak özgürlüğüm diğer birçok öğrencinin özgürlüğü ile bağlantılıdır,” dedi Mahdawi, Vermont, Burlington'daki adliyenin dışında serbest bırakıldıktan kısa bir süre sonra.

Mahdawi'nin avukatları Trump yönetiminin Mahdawi'yi sınır dışı etmeye çalışıyor çünkü İsrail-Hamas Savaşı'nın ilk aylarında Columbia Üniversitesi kampüsünde Firstinian yanlısı protestolara öncülük etti.

Mahdawi, Columbia protestolarında antisemitizm iddialarına karşı geri döndü. Bir Haberler ile Röportaj Tutuklanmasından bir gün önce Mahdawi, “İnsanların şefkatimin Filistin halkının ötesine uzandığını bilmesini istiyorum. Merhametim de Yahudi halkı ve İsrailliler için.”

Ayrıca, öğrenciler Columbia kampüsünde kamp oluşturmadan ve geçen yıl bir okul binasını devralmadan önce protestolardan bir adım attığını söyledi.

Joe Walsh bu rapora katkıda bulundu.

Daha

Caroline Linton

Caroline Linton, CBSNews.com'un siyasi ekibinde yardımcı yönetim editörüdür. Daha önce Daily Beast, Newsweek ve Amnewyork için yazmıştı.