Kitap Alıntı: “Evden Uzak”, Lisa Murkowski

EnondeR

New member
Forum kitapları

Bu makaleden satın aldığınız her şeyden bir bağlı kuruluş komisyonu alabiliriz.

2010 yılında Cumhuriyetçi bir ilkeyi kaybettikten sonra, Alaska Senatörü Lisa Murkowski-Bucking Party Ortodoksisi-bir yazma kampanyasıyla yeniden seçim için koştu ve kazandı. Bu zafer, farklı bir Alaskans koalisyonu sayesinde, giderek daha partizan Washington'da senatör olarak hizmet vermesini talimat verdi, yeni anılarında yazıyor. “Evden Uzak: Bir Alaska Senatörü Washington, DC'nin aşırı iklimiyle karşı karşıya” (24 Haziran'da forum kitapları tarafından yayınlanacak).

Aşağıda bir alıntı okuyun ve Norah O'Donnell'in Lisa Murkowski ile “CBS Pazar Sabahı” ile röportajını kaçırmayın 22 Haziran!

Lisa Murkowski tarafından “Evden Uzak”

Dinlemeyi mi tercih ediyorsunuz? Audible'ın şu anda 30 günlük ücretsiz denemeleri var.

giriiş

Umut sunmak istiyorum. Amerikan demokrasisinin geleneksel araçları hala işlev görüyor. Bu kitabı, evinde yer alan, kime hizmet ettiğini fark eden ve süreci onurlandıran-sonuçlar üreten ve seçimler kazanan bir fikir birliği geliştiren senatörün hikayesini anlatmak için yazdım. Önümüzdeki bölümler bunun nasıl olduğunu açıklıyor. Oğullarımın ilkokul PTA'sının başkanlığına başladım. Bu tatmin edici topluluk liderliği, kendimi aniden ulusal sahneye fırlatıp ezici sorumluluklarla meydan okumadan önce beni devlet seçilmiş göreve teşvik etti. Birincil seçimi kaybettikten sonra hikayem 2010'da büyük ve olumlu bir dönüş yaptı ve seçmenler beni hizmetimin hala önemli olduğuna ve neden olduğuna ikna ettiler. Farklı bir Alaskans koalisyonu beni bir yazma kampanyasında Senato'ya geri döndürdü, vicdanımı oylama ve pratik ihtiyaçlarını en başta partim değil, koruma yetkisi ile. Onların güveniyle, yeni kendi kendini yöneten ve daha başarılı bir senatör oldum.

Alaskans'ın sesleri hala bana her gün rehberlik ediyor. Bağımsız Alaskalar seçim koalisyonumun en büyük parçası oldu ve bazen sonuçla aynı fikirde olmasalar bile kendim için düşünmemi desteklediler. Bunu kalbe aldım ve parti liderliğinin aksine birçok kez oy hakkındaki kararımı takip ettim. Örneğin, Senato başkanlık randevularını teyit etme süreci de yozlaştıkça, sadece siyasete dayalı adaylara karşı parti hattı oylarıyla, parti yerine niteliklere öncelik vermeyi seçtim. En zorlu duruşlarımdan birinde, Brett Kavanaugh'un ABD Yüksek Mahkemesi'ne onaylanmasına karşı çıkan tek Cumhuriyetçiydim. Bu seçimler için ısı aldım, ancak kurucuların amaçladığı gibi sistemin çalışmasına yardımcı olduğuma inandım. Bazen bağımsızlığım da bu benim amacım olmasa da siyasi faydalar sağladı. Senatörler oyum için çalışmaya başladılar, bunu kabul edemeyeceklerini bilerek. Beyaz Saray, adayların desteğimi almaya hak kazanması gerektiğini fark etti.

Sistem kullanırsak çalışır. Sert reformlarla bir revizyona ihtiyacımız yok (Alaska'da merkeze güç veren ve başka yerlerde yardımcı olabilecek seçim değişikliklerine değeceğim). Daha cesaret kırıcı bir mesaj, kurum yanlısı bir sorun çözücünün zor olması ve çoğumuzun Senato'da kalmamasıdır. Çok iyi yasalar geçtik, çünkü salıncak oylarımız güç dengesini kontrol etti, ancak kabaca bir düzine senatör ekibimiz her iki tarafa da yayıldı. Yoğun basınç, Joe Manchin, Kyrsten Sinema ve Mitt Romney gibi iki partili milletvekilleri üzerinde ağırlığındaydı. Partiler uygunluk gerektirir ve en yüksek sesleri de en aşırı ve ödün vermezler. İki taraflılık için bekletmeler olarak, fikir birliği oluşturanlarımız kendimize kötüye kullanım getirdi. Şimdi bu akıllı, onurlu, üretken meslektaşlarının üçü de Senato'dan emekli oldu.

Çözüm, sorunları çözmek isteyen insanları seçmeye devam etmektir. Bunu sadece bir senatör ve bir seçmen yapabiliriz. Ülkemizdeki partizanlık ve bölünme, bizi birbirine bağlayan yerel kuruluşların çoğunda topluluk kaybı ve zayıflama ile geldi. Artık farklı bakış açıları olan insanlarla konuşmak için yeterince zaman harcamıyoruz. Kamu hizmetine başlayan, Anchorage'daki çok çeşitli mahallemizde, çocuklarımızın yaşamlarını iyileştirmek için birlikte çalışırken kendimden farklı olarak aileleri öğrenen birine örnekim. Amerikan demokrasisini bu topluluk düzeyinden kuruyoruz. Katılmak her birimize kalmış.

Ve bu beni bu kitabın bir nedenine getiriyor: Olasılıkları görebilmemiz için hikayelere ihtiyacımız var. Kendimizi liderlerimizin rollerinde hayal edebilmeliyiz. Washington, DC, Newtok'tan ve ülkemizdeki her topluluktan görülebilir. Bu yüzden duygularım ve başarısızlıklarım ve başarılarım hakkında açık olmayı seçtim. Olağanüstü bir yeteneğim yok. Ortaklarla yasama yapmamın bir nedeni, başkalarının asla düşünmeyeceğim harika fikirleri olması. İnsanları nasıl bir araya getireceğimi ve işleri nasıl halledeceğimi biliyorum, ama herkesten daha iyi değilim.

Umudum, hikayemi, mücadelelerimi ve korkularımı öğrendiğinizde, bunu da yapabileceğinizi anlayacaksınız. Sana ihtiyacımız var. Sadece iyi insanlar hükümetimizi tekrar yoluna koyabilir. Topluluklarını önemseyen ve işi yapmaya, kurallara uymaya ve kendileri için düşünmeye istekli olan düzenli insanlara ihtiyacımız var. Kongre'de birçok ideolog ve parti odaklı siyasi savaşçımız var. Daha fazla küçük lig antrenörüne ve futbol annelerine ihtiyacımız var. Eğer yapabilirsem, öyle yapabilirsin. Aslında bu sizin sorumluluğunuzdadır.

“Evden Uzak: Bir Alaska Senatörü Washington, DC'nin aşırı iklimiyle karşı karşıya” Telif Hakkı © 2025, Lisa Murkowski. İzinle kullanılır. Forum Books tarafından yayınlandı, Penguin Random House, LLC.

Kitabı buradan alın:

Lisa Murkowski tarafından “Evden Uzak”

Yerel olarak satın alın Bookshop.org

Daha fazla bilgi için: