Oklahoma başsavcısı, eyalet okulları müfettişinin öğrencilere dua videosunu izleme zorunluluğu getiremeyeceğini söyledi

EnondeR

New member
Oklahoma başsavcılığı, eyaletin eğitim müfettişinin bu hafta devlet okulu yöneticilerine, öğrencilere yeni Dini Özgürlük ve Vatanseverlik Bakanlığı hakkındaki video duyurusunu göstermelerini isteyen bir e-posta göndermesinin ardından yanıt verdi. Videoda Başkan seçilen Trump için dua ediyor.

Cumhuriyetçi Ryan Walters Çarşamba günü yeni ofisi duyurdu ve Perşembe günü e-postayı eyalet çapındaki okul müdürlerine gönderdi. Yeni bakanlık eyaletin Eğitim Bakanlığı bünyesinde olacak. Walters, “bireysel dini özgürlüğe yönelik ihlallerin veya vatanseverlik gösterilerinin soruşturulmasını denetleyeceğini” söyledi.

E-postaya göre, “Yeni oluşturulan bölümün ilk adımlarından birinde, Oklahoma'daki tüm okulların ekteki videoyu kayıtlı tüm çocuklara oynatmasını zorunlu kılıyoruz.” Bölgelere ayrıca videoyu tüm öğrenci velilerine göndermeleri söylendi.

Videoda Walters, “öğretmen sendikaları tarafından” dini özgürlüğün saldırıya uğradığını ve vatanseverlikle dalga geçildiğini söylüyor, ardından öğrencilerin duaya katılmak zorunda olmadıklarını söyleyerek ABD liderleri için dua ediyor.

Ryan Walters, Haziran 2022'de Oklahoma City'de konuşuyor.

Sue Ogrocki / AP

Walters, “Özellikle, ülkeye değişim getirmeye devam eden Başkan Donald Trump ve ekibi için dua ediyorum” dedi.

Eyalet Başsavcısı Gentner Drummond Cuma günü bir bildiri yayınlayarak Walters'ın eyalet yasalarına göre böyle bir yetki verme yetkisinin olmadığını söyledi.

Başsavcılık sözcüsü Phil Bacharach, “Bu ferman sadece uygulanamaz olmakla kalmıyor, aynı zamanda ebeveynlerin haklarına, yerel kontrole ve bireysel serbest egzersiz haklarına da aykırı” dedi.

Birçok okul bölgesi de öğrencilere videoyu gösterme planlarının olmadığını söyledi.

2022'de seçilen eski bir devlet okulu öğretmeni olan Walters, mücadele platformunda koştu “ideolojiyi uyandırdı,” okul kütüphanelerinden kitapların yasaklanması ve sınıflarda çocukların beyinlerini yıkadığını iddia ettiği “radikal solculardan” kurtulmak. Okullara yönelik Haziran ayındaki görevi nedeniyle halihazırda iki davayla karşı karşıya bulunuyor İncil'i ders planlarına dahil edin 5'ten 12'ye kadar olan sınıflardaki öğrenciler için. Çeşitli okul bölgeleri daha önce bu talimatı göz ardı edeceklerini belirtmişti.

Davalardan biri ayrıca, Dışişleri Bakanlığı'nın İncilleri satın almak için yaptığı ilk teklif talebinin özel olarak tasarlanmış gibi göründüğünü belirtiyor. İncillerin onaylanmasıyla eşleşin şimdiye kadar Başkan seçilen Donald Trump tanesi 59,99 dolara satılıyor.

Bu haftanın başlarında Walters, İleri Düzey Yerleştirme hükümet derslerinde kullanılmak üzere 500'den fazla İncil satın aldığını duyurdu. Eğitim departmanı, 500 İncil'in “Tanrı ABD İncillerini Korusun” olduğunu ve Perşembe günü yaklaşık 25.000 $ karşılığında sipariş edildiğini söyledi. Bakanlık, “önümüzdeki haftalarda” geleceklerini söyledi.

Haberler'den daha fazlası