Vance, onunla tanıştıktan bir gün sonra Papa Francis'in ölümüne tepki verir

EnondeR

New member
Trump, Vance Papa Francis Death'e tepki veriyor

Trump, Vance Papa Francis'in ölümüne tepki veriyor

05:05

Washington – Başkan Yardımcısı JD Vance Papa Francis'in Ölümü Bir gün sonra Pontiff ile buluşma Paskalya Pazar günü, Francis'in “açıkça çok hasta olduğunu” belirtmesine rağmen, “dün onu görmekten mutlu” olduğunu söyledi.

“Kalbim tüm dünyada onu seven milyonlarca Hıristiyan'a gidiyor,” dedi Vance.

Başkan Yardımcısı, Paskalya Hafta Sonunu Roma'da ailesiyle birlikte geçirirken Vatikan Pazar günü Francis ile kısaca bir araya geldi. Ziyaret sırasında başkan yardımcısı Pontiff'e onu “daha iyi sağlıkta” görmenin iyi olduğunu ve kendisi ve ailesi için hediyeler aldığını söyledi.

Vance, X'te, “gerçekten oldukça güzel” olarak adlandırdığı Covid-19 pandeminin ilk günlerinde teslim ettiği bir homily için pontiff'i “her zaman hatırlayacağını” söyledi.

Başkan Yardımcısı JD Vance, 20 Nisan 2025 Pazar günü Papa Francis ile tanıştı.

Vatikan / Havuz

Vance ve Francis'in toplantısı, iki adam, Pontiff Trump yönetiminin yaklaşımını uzun zamandır kınadığı için göç konusunda keskin bir anlaşmazlık yayınladıktan sonra geldi. 2019'da Katolikliğe dönüşen Vance, Francis'in Şubat ayında Washington'daki Ulusal Katolik Dua Kahvaltısında yapılan bir konuşma sırasında eleştirisini kabul ederken, hedefinin “kendisiyle veya başka bir din adamlarıyla kimin haklı ve kimin yanlış olduğu hakkında dava açmak” olduğunu söylüyor.

Vance, “Her gün Papa Francis'in hastalığını duyduğumdan beri Kutsal Baba için bir dua ediyorum.” Dedi. “Çünkü evet olsa da, göçmenlik politikamızı sahip olduğu şekilde eleştirdiğinde kesinlikle şaşırdım, Papa'nın, Papa'nın temelde liderliği altındaki Hıristiyanların sürüsüne önem veren bir kişi olduğuna inanıyorum.”

Daha

Kaia Hubbard

Kaia Hubbard, Washington DC'de bulunan Haberler Digital'in siyaset muhabiridir