“Yapay Zeka Devrimi zaten oldu, şimdi inşa etmelisin”: Dave Levy, AWS tarafından

uTKu

New member
Teknoloji dünyası, sık sık yeni bir moda bağırmasına sahiptir. Birkaç yıl önce akıllı telefonlar, sosyal ağlar veya “bulut” olsaydı, şu anda günlük yaşamlarımızı onlarsız hayal etmenin zor olduğu doğrudur. Ancak ortada, Facebook'un “Metavero” dan kimsenin 3,5 bin dolarlık Apple Sanal Gerçeklik kaskına kullandığı renkli aynalar da vardı. Nerede üretken yapay zekaSon iki yılın teknoloji endüstrisinde hangisi devrim yaptı?

Bu soru birçok analist soruluyor. Ve patlayan yapay zekanın bir fikir birliği olmasına rağmen Openai İki yıl önce ofis çalışmalarının çoğunu dönüştürmeye geldi, iş dünyasında hangi değişikliklerin üretileceğine dair belirsizlik var. Kimse, her hafta boyunca sıçrama ve sınırlarla büyüyen bir teknolojiyle ne olacağını hiç açık değil. Ve bu da üretir Belli bir panik.

“İPhone çıktığında, kullanıcılar düğmesiz bir ekrana nasıl dokunacaklarını anlamadılar. Bazen kayboldular. Bu yüzden ortada sizi ana ekrana götüren fiziksel bir düğme vardı: böylece, sadece basarak,, Evde hissedeceksin”, Diyalogla hatırlıyor Zurna Kamu sektörünün o zamanlar devrim niteliğinde bir teknolojiyi dahil etmesine yardımcı olacak bir projede 12 yıl boyunca çalışan eski bir Apple direktörü.

Bugün, bu yönetici benzer bir iş çıkarıyor, ancak aynı alanda yapay zekanın uygulanmasıyla da: Dave LevyBaşkan yardımcısı Amazon Web Hizmetleri (AWS) Kamu sektörü için.

AWS, yalnızca depolama alanı (Google Drive, Icloud veya Microsoft Outlook'ta kullandığımız gibi) sağlamakla kalmayıp aynı zamanda Amazon Cloud Computing Bölümüdür. hizmet Geliştiriciler için. Son kullanıcılardan ziyade geliştiricilere işaret eden bir iştir. Levy, kamu sektörüyle bağlantılı hükümetler, üniversiteler, hastaneler ve kuruluşlarla ve aynı zamanda havacılık-uydu endüstrisiyle işbirliği yapan alanı yönlendirir.

Örneğin, Arjantin'de şirket, Córdoba Hükümeti'nin dijitalleşmesiyle birlikte çalıştı. BotiBuenos Aires şehrinin sohbet botu (diğer gelişmelerin yanı sıra). Bulut (ki “Bir başkasının bilgisayarı”Sonuçta), on yıl önce sorgulandı, bugün bir standart. Örneğin, 2022'de, Rus istilasının başında Ukrayna verilerini göç etmek ve korumak için önemli bir araçtı.

Şirketin görüşmeler, güncellemeler ve eğitim sunduğu Washington DC'de yapılan bir zirvede Levy ile konuştu Zurna Yapay zeka ile ilgili bulutun mevcut durumu hakkında ve çok fazla konuşmadığı önemli bir bileşeni hatırladı: veri depolama.

IA: Ayrı gürültü sinyali

Dave Levy 12 yıl Apple'da çalıştı, sonra AWS'ye gitti. Fotoğraf: AWS

Sektör Tüm endüstri bugün AI'dan bahsediyor ve bu, gerçek ilerlemeleri “dumandan” ayırmayı bazen biraz zorlaştırıyor. Nerede duruyoruz?

Be Bakın, AI'nın kullanıcıların deneyimini dönüştüreceğine inanıyorum. Zaten görüyoruz: bu gerçek, oluyor. Belki de büyük değişiklik, oldukça hızlı bir şekilde gerçekleşmesine rağmen, zaten emekli olduğumda olur. Bence, “gürültü sinyalini” ayırmamız gerekiyorsa, buradaki sinyal, mümkün olmadığımız şeyleri yapmamıza izin verecektir.

Her yıl, her yıl performans değerlendirmeleri yapmalıyız. Örneğin sorumlu ben 10 bin küresel çalışan. Tabii ki, bu çalışmayı bir AI ile değiştirmeyeceğim, ancak raporları tanımlamama, bana bir şablon vermeme, çok ağır olan bu çalışma ile daha verimli olmam için bana katılmama yardımcı olabilir. Bunu hayal ediyorum bizi ağır işlerden kurtaracak Ve muhtemelen bu bizi daha üretken hale getiriyor, ancak gerçek şu ki, tüm bunların nereye gittiğine dair cevap bugün bunu veremez.

Ulusal İstihbarat Direktörü Tulsi Gabbard, açılış konuşmasına (ana konuşma) katıldı. Fotoğraf: AWS
Ulusal İstihbarat Direktörü Tulsi Gabbard, açılış konuşmasına (ana konuşma) katıldı. Fotoğraf: AWS

Topu Çeşitli alanlarda yapay zeka hakkında, telif hakkından işlerin değiştirilmesine kadar şüpheler de vardır.

Ey Ey, bu doğal. Yeni bir teknoloji ortaya çıktığında şüpheler var. Sana bir şey söyleyeceğim, Apple'da iPhone 2007'de yeni çıktığında çalıştım. O zamanlar, Bir ekrana basmaya alışık değildik: Fiziksel düğmeler kullandık. Ve iPhone'un ortasında bir tane vardı, birçok nesil için vardı, hatırlıyor musun?

Yaly, aslında onu birkaç nesil boyunca tuttu.

─ Kesinlikle, ama bu bir teknolojik veya mühendislik sorunu için değildi, kullanıcının kaybolmuş hissetmesi içindi, Başına dönmenin güvenli bir yolu“evine” [“home”: hogar, en inglés, así se le llama a la pantalla de inicio]. Yani, bu düğmenin anlamı, kullanıcının güvende hissetmesiydi. Yeni sistemler tanıtıldığında olan şey budur ve bu tür sorunlar bugün AI geliştiricilerle karşı karşıya: Kullanıcıların bu teknoloji konusunda güvende hissetmelerine nasıl yardımcı oluruz? İşe odaklanmanız gereken yer burası.

Analys Bazı analistler, bu son 25 yılın üç büyük devriminin iPhone, bulut ve şimdi AI olduğunu belirtiyor. Sizce bunlar kilometre taşları mı?

Sanwell, birçoğu bunu matbaa baskısıyla karşılaştırıyor Gutenberg. Gözlerimizin önünde olan değişim bu kadar büyük olabilir. Ama aynı zamanda, o kadar erken bir aşamadayız ki, 10 yıl içinde nerede olacağımızı bilmek çok zor. Bugün, bir kaynak kod satırı yazan birçok kullanıcıya yol açan programlamaya katılan sistemler var. Belki Sadece iyi bir fikre sahip olmak, onu gerçekleştirmek yeterlidir? Olabilir, ama beklemelisin. Ama bu kesinlikle büyük bir devrimdir.

Veri, Bulut ve Depolama: IA Keys

Antropic, AWS gelişmeleri üzerinde çalışan şirketlerden biridir. Fotoğraf: AWS
Antropic, AWS gelişmeleri üzerinde çalışan şirketlerden biridir. Fotoğraf: AWS

AI çevresindeki tartışmalar genellikle çalışmak için gerekli harika bilgi işlem gücü ile ilişkilidir: Bir kullanıcı bir chatbot konsültasyonu yaptığında, tüm bu işlemler hizmeti sağlayan şirketin sunucularında gerçekleşir, Openai (Chatgpt), Google (İkizler) veya Antropik (Claude)birkaç isim.

Ancak, denklemin dışında bir anahtar faktör kaldı: Veri Depolama ve Bulut. Bir yandan, telefon veya dizüstü bilgisayar gibi kullanıcı cihazlarında değil, büyük şirketlerin sunucularında işlendiği için. Ve ikincisi, çalışabilmek için, bu dil modelleri muazzam miktarda veritabanıyla beslenir (Veri Gölleri) ve tüm bu bilgiler, Bir yerlerde bulunuyor.

River Anlators Bu yeni üretken yapay zeka dünyasında verilerin depolanması ne kadar önemli?

Üvees eleştirel. İlk olarak, tüm bilgileri tek bir yerde almalısınız. İkincisi, erişilebilir olacak şekilde yapılandırılmalıdır. Depolamaya erişmek çok zor olmadan, çok pahalı olmasına ek olarak çok sayıda yığılmış albümünüz olmalıydı. AWS başladığında, ayda 15 sent mal. O zaman bunun gerçek olmadığını düşündük, ama zamanla daha erişilebilir bir standart haline geldi. Elbette bugün böyle “sıcak” bir tartışma değil, ancak depolama kesinlikle kritik ve temel unsurlardan biri.

Üreticiler Üretken AI sistemleri ile, çok fazla bilgi oluşturmuyor muyuz, çoğu, değersiz mi?

Paint Bir noktada verilerin yeni yağ olduğu söylendi. Hala buna inanıyorum. Hala işe yaramayan, ancak gelecekte hizmet edebilecek bilgiler üretiyoruz. Ayrıca, insanlık olarak her zaman çok fazla bilgi ürettiğimize inanıyorum. Son zamanlarda iki bin yıldan fazla bir kültürü olan Yunanistan'ı ziyaret edebilirim. Daha fazla bilgiye sahip olmak harika olurdu Mimarisinin nasıl olduğu hakkında, kültürünüz! Kitaplarımız var, bilgiler var, ama eminim bir şeyler kaybettiğimizden eminim. Bence insan durumu büyük miktarda bilgi üretimidir.

“Ana konuşmanızda şöyle dediniz:” AI devrimi bitti: inşa etmeye başlama zamanı. “Yeniden teyit ediyor musun?

Sanway, bazı nüanslarla yeniden birleştirirdim. AI'nın burada olduğunu söyleyebilirim, devrim zaten oldu. Birkaç yıl önce bazı şüphelerimiz olsaydı, sanırım onları zaten dağıttık: kalmaya gel. Demek istediğim: Blokları yerine yerleştirmeye başlayalım. Tam olarak depolama açısından düşünelim: Verileri karşılık geldikleri yere koyacağız. Anlamaya çalışalım Ne kadar bilgi işlem gücüne ihtiyacımız var Ödev yapmak için.

Bs Bu başka bir tartışma: Bir AI istemini işlemek için gereken büyük miktarda kaynak.

Emplese, çoğu durumda müşterilerle çalışıyoruz ve onlara daha fazla işleme gücü için ödeme yaptıklarını söylüyoruz, gerçekte onları daha ucuz bırakabilecekleri zaman. Bütün bunlar düşünülmeli çünkü hesaplama çok pahalı. Neden daha fazla kullanın veya daha fazla ödeme yapıyorsunuz? Bu ayarlanması gereken budur, şimdi üretken AI devriminin başladığını zaten biliyoruz. Benim çağrım şudur: İnşaata başlayalım.

AI Yapay zeka hakkında hangi şüpheniz veya sorularınız var?

─ Bence, gerçekte, belki de AI hakkında sorular sorma zamanı zaten sona erdi. Şimdi onunla birlikte somut şeyler yapma zamanı gelmişti.