Yeni iş işletim sistemi une, bulut ve gelişmiş güvenlik

uTKu

New member
Massachusetts, Boston şehrinde düzenlenen üç günlük bir teknolojik maraton olan sembolik kırmızı şapka zirvesi çerçevesinde – IBM portföyünün zaten bir parçası olan çok uluslu, Enterprise Linux 10 (iş işletim sisteminin evrimini gösterdi (Rhel 10).

Lansman esas olarak Güvenlik veya AI'yı gözden geçirmeden profesyonel alan, hibrid bulut ve hizmetler için tasarlanmıştır. Uzmanlar için, Büyük Linux Advance On yıldan fazla bir süredir.

1995 yılından bu yana, Red Hat Linux Marca, 2002'de büyük bir sıçrama, Red Hat Enterprise Linux'un (RHEL) kurumsal ortama döndüğünde, Profesyonel destek ve abonelik modeli. O andan itibaren, en son yenilikleri SO'ya entegre ederek dönüşümün yükselişini üstlendi.

Red Hat toplamındaki sunumunda Red Hat CEO'su Matt Hicks, “Yapay zekanın geleceğinin açık kaynak olduğuna inanıyoruz. On yıldan fazla bir süredir müşterilerimizin mevcut dünyayı, açık hibrid bulutu dünyanın dört bir yanındaki şirketler için fiili işletim modeline dönüştüren bulut dönemine bağlamasına yardımcı olduk.”

Tehditlere Karşı Kuantum Bariyeri

Yeni SO, kuantum tehditleriyle liderlik etmek için uygundur.

Bilgi teknolojisi (BT), hibrid ortamların çoğalması ve AI iş yüklerini entegre etme zorunlu görevi ile savaşı yaparken, SO garanti etmelidir. Çeviklik, esneklik ve yönetim kolaylığı.

Bu yeni baskı sadece Red Hat pozisyonunu Pilar Del olarak güçlendirmekle kalmıyor Açık kaynak ekosistemiinovasyon için ücretsiz bir yol verir. Güçlendirilmiş güvenlik, istikrar ve entegrasyon kolaylığını birleştirerek basit bir güncellemenin ötesine geçer.

“Rhel 10, fark yaratan dört temel iyileştirme ile gelir: güçlendirilmiş güvenlik, daha yüksek performans, bulutla akışkan entegrasyon ve konteynerler ve geliştirme araçları ile daha yüksek uyumluluk. Özet olarak, şirketlerin modern ve verimli altyapıya doğru sıçrama yapmasına yardımcı olmak için daha çevik, sağlam ve hazırlanmış bir platform sunuyor,” diyor Red Hat'ın ülke müdürü Jorge Payró.

Gelişiyle inebilecek saldırıları tahmin etmek Kuantum hesaplamaRhel 10, Post -Summy Cryptography için Ulusal Standartlar ve Teknoloji Enstitüsü (NIST) standartlarını entegre etmek için Linux'un ilk iş dağılımıdır.

Güvenlik, herhangi bir şirket için kritik bir alandır ve kuantum bilgi işlemin gelişi yüce bir zorluğu temsil eder. Birçok şifreleme sistemi işleme güçlerine karşı modası geçmiş olabilir. İlerlemek için Postcuantic Cryptography Geleceğin saldırılarına direnmek için yeni yöntemler önerir.

Gilson Magalhães, bilgi işlem çağında verilerin şifrelemesinin ve kimlik doğrulamasının güvenilir kalmasını sağlıyor.

AI doğal olarak entegre edilmiştir

Yeni Enterprise Linux 10 nasıl
Yeni Enterprise Linux 10 nasıl

Red Hat tarafından belirtilen bir IDC raporu, % 60 Kuruluşlar, ağlarını yönetmesi için eğitimli personelin olmaması için operasyonel risklerle karşı karşıyadır. RHEL 10, üretken bir arayüz olan Lightspeed'i içerir Komut satırına entegre edilmiş Karmaşık görevlerin yürütülmesine yardımcı olur.

Hem uzmanlar hem de yeni başlayanlar için tasarlanan RHEL 10, sistem yönetimini basitleştirir ve beceri boşluğunu azaltır, Linux yönetimini karmaşık ortamlarda veya sınırlı kaynaklarla bile daha erişilebilir ve verimli hale getirir.

Misyonu, karmaşık talimatları tercüme etmek, hataları tespit etmek, komutları tavsiye etmek ve harici belgelere danışmadan ortak görevleri yürütmektir. Payró, “Şimdi Linux, olağan problemlerin teşhisi ve çözülmesinden karmaşık BT ortamları için iyi uygulamalara kadar görevleri kolaylaştırıyorsunuz.”

Başka bir haber, aynı iş akışındaki hem SOS hem de uygulamaların yapımını, dağıtımını ve yönetimini birleştiren, konfigürasyon farklılıklarını azaltmaya, yamalardaki hataları önleyen ve hem geliştiriciler hem de sistem yöneticileri için iyi uygulamalar oluşturan kapsayıcılar için yerel bir yaklaşım olan “Görüntü Modu” dur.

İlgilenen taraflar arasında bir işbirliği

Binlerce ziyaretçi Red Hat Zirvesi'nin yeniliklerini takip ediyor.
Binlerce ziyaretçi Red Hat Zirvesi'nin yeniliklerini takip ediyor.

Şirketin yöneticileri, SO'nun artık çekirdek, başlangıç ve sürücülerle sınırlı olmadığını belirtiyor. Şimdi bu bir platform dinamik, zeki, güvenli ve otomatizeçevreye uyum sağlayabilen, şirketle birlikte büyüyebilen ve henüz ortaya çıkmayan risklerin önünde hazırlanabilen.

RHEL İş Birimi Başkan Yardımcısı Gunnar Helleksson, “RHEL 10 ile kuruluşların günümüzle karşılaşmalarına yardımcı oluyoruz, gelecek olanlara hazırlanırken. Daha önce teknik bir temel olan da şimdi stratejik bir temeldir.” Dedi.

Tam potansiyelinden yararlanmanın en iyi yolu işbirliğidir. Şirket teknolojik temel oluştururken: çözümler, mimari ve destek, işletmeye yakınlıkları sayesinde her müşterinin belirli zorluklarını ve hedeflerini en iyi anlayan ortaklardır.

Tam olarak bu bağlamda birlikte yaratmaRed Hat ve ortaklarının deneyim ve bilgiyi mektup çözümleri tasarlamak için birleştirdikleri işbirlikçi bir çalışma biçimi.

Magalhães, “Teknolojiye sahibim, ancak iş hedeflerini bilmiyorum. Müşterinin bu teknolojiyi bir fark yaratmak için kullanmayı nasıl düşüneceğini anlamıyorum. Bundan bir diyalogdan, bir değişim, birlikte yaratma ve hem iş hem de teknoloji için yeni bir olasılık dünyasına yol açma olasılığı” diyor.

Anahtar, birçok girişimde olduğu gibi, evrensel sonuçları vaat eden kapalı bir paket almak değil, uygulama sırasında ihtiyaçlara uyum sağlamaz. Önemli olan, müşterinin bağlamını ve belirli hedeflerini anlayanlarla işbirliği içinde özel çözümler oluşturmaktır.

“Zorumuz değer katmak, engelleri tanımlamak ve işbirliği meselesinin başladığı yerdir. Herkes için uygun bir emtia satmıyoruz. Yazılımımızla hangi sorunu çözeceğimizi ve bunun için bunu uyarlamamız gerektiğimizi anlamalıyız.”

Operasyonel dağıtım

RHEL 10, pencereler tarzında bir işletim sistemi olmayı bıraktı. Hibrit bulut için tasarlanmış ve görüntü modellerine dayanan AI tarafından yönlendirilen bir platformdur. Şirkete göre “gelenler için bir platform”.

Ancak tüm yenilikler uyarlama süresi gerektirdiğinden, şirket yazılımın nasıl geliştiğini görmek için müşterileriyle kalıcı izleme gerçekleştirir. Birçok şirketin hala uyumlu olmayan uygulamaları vardır, diğerleri ise yeni ortamda yeterli çalışmayı sağlamak için sistemlerini güncellemelidir.

Arce, “Bu geçişte eşlik eden tüm bir hizmet alanı var ve pazarlama ekibinin gelişimi olarak yaptığımız şey budur. Müşteriye eşlik ediyoruz, herhangi bir soruyu tavsiye etmek ve tahliye etmek için eğitim, sertifikaların güncellenmesi sağlıyoruz” diyor Arce.